BIOMASA V GOSPODINJSTVIH, IZDELKI

Preproste peči za kurjenje lesa navadno nimajo ventilatorja, zato katalitični pretvornik ne sme povzročiti znatnega padca tlaka. Dodatni je treba tudi upoštevati, da bo prisoten pepel, ki v katalitičnem pretvorniku lahko zamaši kanale. Zaradi obeh razlogov je najbolje uporabiti takega, ki ima substrat obložen s satasto strukturo z nizko gostoto celic, npr. 18 ali 25 celic na 2,54 cm2.

Temperatura dimnih plinov v kurilnih napravah na drva se lahko zelo spreminja, kar pomeni, da je boljša izbira takšna podlaga, ki lahko deluje kot hranilnik toplote. V tem pogledu je keramično satje boljše od kovinskega.

Bolj prefinjene kurilne naprave na biomaso v gospodinjstvih, ki imajo vgrajene ventilatorje za potiskanje zraka skozi katalitični pretvornik, lahko uporabljajo podlage iz mrežaste pene. Primerne so lahko tudi kovinske podlage ali substrati, a če se uporabljajo takšni, skozi katere ne more prehajati pepel, je treba uporabiti nekaj, s čimer preprečite, da bi pepel prišel do njih.

Ceramic Honeycomb
Keramično satje
Kovinsko satje

Raziskati več informacij o obsežni biomasi

Splosno
Kataliza
Preskusanje
Predpisi
Izdelki

KATALITIčNI PRETVORNIKI ZA KUHANJE IN KURJENJE BIOMASE

STROKOVNJAKI TEHNOLOGIJE čIŠčENJA VROčIH PLINOV, ZMANJŠEVANJE PLINOV PRI KUHANJU IN KURJENJU BIOMASE ZA IZBOLJŠANJE KAKOVOSTI ZRAKA

STIK Z NAMI