Pregled zgorevanja biomase v gospodinjstvih

Electric cooking

 

 

 

 

 

 

 

 

Lesni dim nastane zaradi dejstva, da les težko popolnoma zgori, zlasti v razmerah, ki so značilne za razmeroma preproste peči. Del problema je v tem, da ne obstaja “standardni les”: ena vrsta dreves gori drugače kot druga, pomembno vlogo pa imata tudi vlažnost in velikost polen, kar pomeni, da morajo biti peči na drva zasnovane tako, da niso preveč izbirčne glede tega, kaj se vanje vloži.

Zato dimni plini peči na drva vsebujejo nekatere snovi, ki jih lahko uvrstimo med onesnaževala. To so plini, tekočine in celo trdne snovi.

Nekateri plini so odgovorni za značilen vonj po gorečem lesu, ki ni vedno dobrodošel, zlasti v prenatrpanih mestih. Tekoča onesnaževala so katrani in kreozot, ki se lahko kondenzirajo na notranjih stenah dimnika, kjer se postopoma kopičijo in predstavljajo nevarnost požara. Trdne delce lahko tokovi vročega zraka v dimnih plinih odnesejo na določeno razdaljo, vendar bodo na koncu prišli na zemljo kot prah in saje.

Raziščite več informacij o emisijah iz domačih peči na biomaso in o tem, kako jih je mogoče čim bolj zmanjšati:

Kemija
Kataliza
testiranje
Predpisi
Izdelki

Strokovnjaki za zmanjševanje onesnaženosti zraka

Strokovnjaki na področju tehnologije čišćenja vročih plinov za zmanjšanje izpustov pri kuhanju in izgorevanju biomase za izboljšanje kakovosti zraka

KONTAKTIRAJTE NAS