MREŽASTA KERAMIčNA PENA

Mrežasta keramična pena je dokaj nova alternativa v izdelavi substratov, ki so osnova za katalitične pretvornike. Substrati z mrežasto keramično peno imajo neenakomeren videz, ki spominja na spužvo, kar pomeni, da delujejo kot filter in kot katalitični pretvornik.

Reticulated Foam substrates

V vlogi filtra lovijo trdne in tekoče snovi, katalitična obloga pa oksidira organske pline. Zapletena pot, po kateri mora plin, da pride skozi peno, povzroča tudi turbulenco, ki povečuje učinkovitost katalitičnega pretvornika. Pripomorejo pa tudi k ustavljanju in ugašanju žareče žerjavice ali isker. Njihova slabša plat je, da povzročajo večji padec tlaka kot klasični satasti substrati, čeprav je mogoče to uravnavati s preskušanjem različnih premerov, dolžin in gostoto luknjic.

Substrati iz mrežaste pene se lahko uporabljajo v pečeh na lesno maso in drva, na primer za peko pic, posebno takih, ki so opremljene z ventilatorji za odvajanje dima.

Mrezasta Keramicna Pena
Kovinsko Satje
Pletena Zica

Strokovnjaki za zmanjševanje onesnaženosti zraka

Strokovnjaki na področju tehnologije čišćenja vročih plinov za zmanjšanje izpustov pri kuhanju in izgorevanju biomase za izboljšanje kakovosti zraka

KONTAKTIRAJTE NAS