KOVINSKO SATJE

Kovinske podlage za satje so izdelane iz izjemno tenke kovinske folije, navadno ne debelejše od 0,05 mm. Stene keramične podlage oziroma substrata so v primerjavi s kovinskimi lahko do štirikrat debelejše. To je razlog, da imajo kovinske podlage nižjo upornost za pretok plina in zato lahko podprejo dano stopnjo pretoka z manjšim padcem tlaka kot enakovreden keramični substrat. Izboljšane lastnosti pretoka pri kovinskem nosilcu pomenijo, da se za dani nivo padca tlaka lahko izdela kovinski substrat z večjo gostoto celic kot jo ponuja keramični. Ker se z večjo gostoto celic površina poveča, to pomeni, da je kovinski substrat danega obsega katalitsko aktivnejši od keramičnega. Večina kovinskih substratov, ki se uporabljajo v izdelavi kuhalnih in ogrevalnih naprav, ima med 100 in 200 celic na kvadratni palec (cpsi). Kovinske substrate oziroma podlage je mogoče izdelati v različnih profilih, najpogostejši so okrogli, kvadratni in pravokotni. Dodatna spremenljivka je narebrenost folije, ki lahko poteka popolnoma naravnost ali pa v različnih smereh. Slednja možnost je znana kot vzorec ‘ribje kosti’ in povzroča turbulenco, ki povečuje aktivnost katalitičnega pretvornika, vendar na račun večjega padca tlaka.

Metal Honeycomb Substrates

Ker ima večja gostota celic povečano površino, to pomeni, da bo kovinski substrat danega volumna bolj katalitičen  kot keramičen. Večina kovinskih podlag, ki se uporabljajo v sektorjih za kuhanje in ogrevanje, ima med 100 in 200 celic na kvadratni palec (cpsi). Kovinske podlage so lahko izdelane v različnih profilih, najpogostejši so okrogli, kvadratni in pravokotni. Dodatna spremenljivka je narebrenost folije, ki lahko poteka popolnoma naravnost ali pa v različnih smereh. Slednja možnost je znana kot vzorec ‘ribje kosti’ in povzroča turbulenco, ki povečuje aktivnost katalitičnega pretvornika, vendar na račun večjega padca tlaka.

Kovinske podlage so izdelane na različne načine, vendar vrhunske različice uporabljajo Fecralloy folijo, ki je sestavljena iz 74% železa, 21% kroma in 5% aluminija. Glavna prednost Fecralloyja je, da se pri segrevanju na zraku na površini tvori plast aluminijevega oksida, ki ščiti železo pred korozijo in daje tudi dobro osnovo za katalitično prevleko. Zato je ta vrsta kovinske podlage dovolj higienska, da se lahko uporablja v kuhinjskih napravah.

Za izdelavo substrata Fecralloy se  stisnejo skupaj plasti valovite in ploščate kovinske folije  z obdanim ohišjem ali prevleko, na mestih, kjer vzpostavijo stik pa se vstavi material za spajkanje. Konstrukcija se nato segreje v vakuumski peči, tako da material za spajkanje tvori močan spoj brez oksidacije. Rezultat je zelo močna struktura satja, ki ne potrebuje dodatne podpore in je pripravljena za nanos.

Poleg Metal Honeycomb trenutno ponujamo še tri možnosti podlage za uporabo v različnih katalizatorjih, odvisno od vaših potreb. Ti substrati so:

Keramicno satje
Pletena ŽICA
MREŽASTA KERAMIČNA PENA

Strokovnjaki za zmanjševanje onesnaženosti zraka

Strokovnjaki na področju tehnologije čišćenja vročih plinov za zmanjšanje izpustov pri kuhanju in izgorevanju biomase za izboljšanje kakovosti zraka

KONTAKTIRAJTE NAS