Katalitični pretvorniki za selektivno katalitsko redukcijo (SCR)

Tako kot vsi katalitični pretvorniki, so tudi katalizatorji za SCR sestavljeni iz podlage ali substrata, katalitične obloge in ohišja.

Namen substrata je zagotoviti površino za aktivne kemijske reakcije in usklajenost z zahtevami sistema glede padca tlaka. Dodatno je treba upoštevati, da kanali skozi substrat ne smejo biti premajhni, sicer jih lahko zamašijo smeti ali pepel. Whitebeam uporablja za podlage vrsto materialov, vključno s kovinsko folijo, steklenimi vlakni in ekstrudirano keramiko. Na voljo so tudi številne možnosti izbire gostote celic.

Ceramic Honeycomb Substrates

Na izbiro so katalitske obloge, odvisno od temperatur, v katerih mora potekati delovanje. Katalitska redukcija dušikovih oksidov NOx je mogoča pri temperaturah med 150 in 600°C pri določenih oblogah pa je potreben manjši temperaturni razpon, da se doseže dobra učinkovitost pretvorbe v kombinaciji s trajnostjo.

Za uporabo v drugih panogah (ne v avtomobilski) se od katalitičnih pretvornikov večinoma zahtevajo vzdržljivostne lastnosti, zato so zasnovani modularno. Razstavljivost omogoča, da se jih očisti in zamenja podlago. Vse to upoštevamo pri snovanju ohišij tudi v podjetju Whitebeam.

Strokovnjaki za zmanjševanje onesnaženosti zraka

Strokovnjaki na področju tehnologije čišćenja vročih plinov za zmanjšanje izpustov pri kuhanju in izgorevanju biomase za izboljšanje kakovosti zraka

KONTAKTIRAJTE NAS